Spaanse en Latijns-Amerikaanse studies

In deze bachelor volg je in het eerste jaar een breed programma waarin de Spaanse taal bestudeert en je je verdiept in de fascinerende geschiedenis en cultuur van Spanje en Latijns-Amerika. Naast twee algemene vakken die je inzicht geven in de geesteswetenschappen en de regiostudies volg je colleges over de hedendaagse sociaal-politieke ontwikkelingen in deze gebieden. Vanaf het tweede jaar kun je je specialiseren in twee richtingen:

1. In de Latijns-Amerika studies waarin de nadruk ligt op de bestudering van de belangrijkste sociale en politieke ontwikkelingen in Latijns-Amerika.

2. In Spaanse en Spaanse-Amerikaanse taal en cultuur, waarin de nadruk ligt op de taal en cultuur van Spanje en Spaans-Amerika.

Op deze site vind je meer informatie over de opleiding in zijn geheel.

In de specialisatie Latijns-Amerika studies volg je in het tweede jaar vakken die je inzicht geven in de sociale, culturele en politieke ontwikkeling van de regio. Daarnaast is er aandacht voor de methodes om deze gevarieerde regio te bestuderen en te onderzoeken. In het derde jaar studeer je in principe drie maanden in Latijns-Amerika zelf en bereid je je voor op het schrijven van een afstudeer scriptie. Hier vind je meer informatie over de opbouw van het programma binnen de majortrack Latijns-Amerika studies.

Major Latijns-Amerikastudies


Picture: Remi (CC BY-NC-SA 2.0)